ua en ru

Луценко заявив, що нардепи не повинні втручатись у діяльність прокуратури

Луценко заявив, що нардепи не повинні втручатись у діяльність прокуратури Фото: Юрій Крысин (Віталій Носач, РБК-Україна)

Нардеп не має права звертатися до органів прокуратури з вимогами, пропозиціями чи вказівками у конкретних справах, заявив Луценко

Керівник Генеральної прокуратури України Юрій Луценко наголосив, що народні депутати не повинні втручатись у діяльність прокуратури. Про це йдеться у листі Луценка до голови комітету з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського, передає кореспондент РБК-Україна.

"За рішенням КСУ щодо офіційного тлумачення положень статті 86 Конституції України та статей 12 і 19 закону "Про статус народного депутата україни" визначено, що народний депутат не має права звертатися до органів прокуратури і прокурорів з вимогами, пропозиціями чи вказівками у конкретних справах. Мотивуючи прийняте рішення, КСУ зазначив, що органи державної влади та місцевого самоврядування, їх посадові особи не повинні втручатись у діяльність прокуратури. Це стосується і Верховної ради та їх органів і народних депутатів", - йдеться в листі.

Генпрокурор зазначив, що результати розслідування незабаром будуть обов'язково доведені до відома суспільства.

"Що стосується питань, які віднесені до предмета відання комітету, то запевняю вас, що вони будуть ретельно досліджені в ході досудового розслідування. Результати розслідування будуть обов'язково доведені до відома суспільства шляхом надання коментарів у ЗМІ", - додав Луценко.

Нагадаємо, сьогодні представники ГПУ не прибули на засідання комітету з нацбезпеки. У зв'язку з цим розгляд питання про результати експертизи по вибуху міномета "Молот" на Рівненському полігоні відбувся частково.

Повідомлялося, що військова прокуратура Західного регіону заборонила розголошувати результати експертизи розслідування цієї ситуації. Така заборона комітет отримав у листі, підписаному заступником військового прокурора Рівненського гарнізону Західного регіону Сергієм Крипаком.

У свою чергу комітет Ради звернувся до Луценка з вимогою надати пояснення про причини відмови військової прокуратури Південного регіону надати результати експертизи у питанні розслідування вибуху на полігоні.

Пізніше стало відомо, що Луценко направив лист Пашинському, в якому виклав позицію щодо надання пояснень з приводу ходу розслідування причин вибуху на Рівненському полігоні.