ua en ru

Луценко: справи щодо Захарченка та Якименка направлять в суд в цьому році

Луценко: справи щодо Захарченка та Якименка направлять в суд в цьому році Фото: Юрій Луценко (УНІАН)

Суд розглядатиме справи щодо Захарченка та Якименка заочно

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в цьому році до суду будуть направлені справи щодо екс-глави Служби безпеки України Олександра Якименка та екс-голови Міністерства внутрішніх справ України Віталія Захарченка. Про це Луценко повідомив в інтерв'ю DW.

"Цей рік ознаменується заочними справами не тільки над Януковичем, але і щодо осіб, причетних до економічних і загальнокримінальних злочинів. У першу чергу ми отримали дозвіл на заочне засудження Януковича, Захарченка, Якименка - голів МВС і СБУ, відповідно, які підозрюються у даванні завідомо незаконного наказу про розстріл мирних демонстрантів на Майдані. Тож ключова справа, справа честі усієї влади про покарання тих, хто організував безчинства проти мирних демонстрантів, цього року піде в суд", - зазначив він.

Луценко також додав, що наразі справи щодо 280 осіб, причетних до насильства на Майдані перебувають на розгляді в українських судах.

"Є багато обвинувачених. Є інші справи, у яких середня і вища ланка причетних до незаконних наказів або кримінальних дій на Майдані втекла до РФ або на тимчасово окуповані території. Щодо них у більшості справ ми закінчили розслідування і чекаємо від судів дозволу на заочне засудження", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України викликала на допит екс-главу Служби безпеки України Олександра Якименка.