ua en ru

Луценко заявив, що Антикорупційний суд не "панацея" для України

Луценко заявив, що Антикорупційний суд не "панацея" для України Фото: Юрій Луценко (Юрія Луценка)

Суд повинен бути вільний від впливу, як президента, так і НАБУ

Антикорупційний суд повинен бути незалежною структурою, в тому числі, від президента і Національного антикорупційного бюро (НАБУ), однак він не буде панацеєю для України. Про це сказав генеральний прокурор України Юрій Луценко під час антикорупційної дискусії в Європейському парламенті в Брюсселі.

Зокрема, генпрокурор заявив, що антикорупційний суд повинен бути абсолютно незалежною структурою від будь-яких впливів, у тому числі навіть від президента і від НАБУ.

Однак на думку Луценка не можна забувати, що антикорупційний суд не може розглядатися як "панацея".

Генпрокурор також зазначив, що правосуддя повинно бути гарантовано для кожного, і в довгостроковій перспективі кожен суд в Україні має стати антикорупційним для НАБУ, СБУ, Нацполиции і для Генпрокуратури.

В Європейському парламенті (м.Брюссель) розпочалася спільна антикорупційна дискусія «Чи зможе Україна виграти битву проти корупції?» за участі Генпрокурора Юрій Луценко та заступника Генпрокурора Eugene Enin

Опубліковано Ларисою Сарган 24 квітня 2018 р.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, держави-члени "Великої сімки" у своєму спільному комюніке закликали Україну створити Антикорупційний суд у відповідності з рекомендаціями Венеціанської комісії.