ua en ru

Луценко викликав з відпустки Холодницького

Луценко викликав з відпустки Холодницького Фото: Назар Холодницький (Віталій Носач, РБК-Україна)

Луценко викликав Холодницького з відпустки у понеділок, 20 серпня

Главу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького відкликали з відпустки. Про це "РБК-Україна" повідомило джерело в Генеральній прокуратурі.

За даними джерела, Холодницький сьогодні, 23 серпня, вийшов на роботу. Зокрема, генеральний прокурор Юрій Луценко викликав Холодницького з відпустки у понеділок, 20 серпня, і доручив вийти на роботу сьогодні.

Попередньо, Холодницкого відкликали з відпустки з двох причин. Зокрема, через скарги детектива НАБУ на дії одного з прокурорів САП щодо закриття виробництва по справі "рюкзаків", щодо сина Міністра внутрішніх справ Олександра Авакова і колишнього заступника голови МВД Сергія Чоботаря.

Також другою причиною стало те, що слідство під процесуальним керівництвом ГПУ вийшло на чиновника категорії "А". Зазначимо, що чиновники цієї категорії входять під виключну підслідність НАБУ і САП.

Нагадаємо, 17 серпня повідомлялося, що Луценко підписав догану керівнику САП Холодницькому. Як раніше повідомляли ЗМІ, Холодницький пішов у відпустку 30 липня.