ua en ru

Луценко звільнив старшого слідчого ГПУ Суса

Луценко звільнив старшого слідчого ГПУ Суса Фото: Юрій Луценко

У генпрокуратурі підтвердили звільнення Суса

Генеральний прокурор Юрій Луценко звільнив з органів прокуратури старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління Генпрокуратури Дмитра Суса. Про це РБК-Україна повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Так",- підтвердила Сарган інформацію.

Дмитро Сус був призначений старшим слідчим з особливо важливих справ 6-го відділу з розслідування кримінальних проваджень Департаменту з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ 30 листопада 2016 року.

Генпрокурор Юрій Луценко раніше оголосив догану Сусу за брехню в декларації та в анкеті. Так, слідчий Дмитро Сус забув вказати в анкеті чесноти авто преміум класу Audi Q7 вартістю понад 900 тис. гривень, яке належало його 85-річної бабусі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в серпні 2016 року відбулося зіткнення між співробітниками ГПУ і детективами Національного антикорупційного бюро, які здійснювали зовнішнє спостереження за Сусом. У ГПУ заявили, що стеження було незаконним, у свою чергу НАБУ стверджували, що мали на це рішення суду.