ua en ru

Луценко уточнив звинувачення у справі Саакашвілі

Луценко уточнив звинувачення у справі Саакашвілі Фото: Юрій Луценко (прес-служба Юрія Луценка)

Михайла Саакашвілі не підозрюють в організації держперевороту

Екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі підозрюють у сприянні членіам "злочинного угруповання Курченка-Януковича". Про це в ефірі телеканалу ZIK розповів генпрокурор Юрій Луценко, відповідаючи на запитання ведучої щодо висунутих проти Саакашвілі звинувачень.

"Ми не підозрюємо його (Саакашвілі, - ред.) в тому, що ви озвучили (звинувачення в організації держперевороту, - ред.). Ми підозрюємо "праву руку" Саакашвілі в спробі перевороту та фінансуванні таких спроб - Северіона Дангадзе. Самого Саакашвілі ми підозрюємо тільки в сприянні членам організованого злочинного угруповання Курчена-Януковича", - повідомив прокурор.

Він також пояснив використання спецпідрозділу СБУ "Альфа" під час затримання Саакашвілі 5 грудня.

"Тому що слідство ведуть слідчі СБУ. Тому слідчі СБУ прийшли затримати і доставити. Він фактично відмовився від цього, втікши з автомобіля. Після цього переховувався в різних місцях і був затриманий (8 грудня, - ред.) після оголошення в розшук працівниками Національної поліції", - розповів Луценко.

Нагадаємо, у Генпрокуратурі повідомили, що оприлюднили всі записи розмов у справі екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі.