ua en ru

ГПУ оприлюднила не всі записи розмов у справі Саакашвілі, - Лисенко

ГПУ оприлюднила не всі записи розмов у справі Саакашвілі, - Лисенко Фото: Михайло Саакашвілі (УНІАН)

Рішення про звернення до експертних організацій має прийматися судом

Генеральна прокуратура України (ГПУ) оприлюднила не всі записи розмов по справі екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Насправді доказова база не залишається в межах лише тих, які демонструвалися, записів набагато більше. Ті, які демонструвалися, вони відображали лише окремі епізоди розмов", - заявив Лисенко.

За його словами, ГПУ готова до проведення експертиз цих записів, у тому числі із залученням міжнародних експертів, таких як Федеральне бюро розслідувань або Скотленд-Ярд.

Представник ГПУ зазначив, що рішення про звернення в міжнародні організації, в тому числі експертні, повинно прийматися судом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву екс-заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе, що запис розмови Саакашвілі з екс-регіоналом-втікачем Сергієм Курченко є монтажем.

"Давайте призначимо експертизу, але не у нас в МВС або інших продажних агентствах, а міжнародну у Британії і Америці. Давайте почекаємо і подивимося. Вона розповість про оприлюднені плівки, що це монтаж", - заявив Сакварелідзе.