ua en ru

Луценко: суд по держзраді Януковича знаходиться на фінальній стадії

Луценко: суд по держзраді Януковича знаходиться на фінальній стадії Фото: Юрій Луценко (ratadmin.gov.ua)

За словами Луценка, цей процес є важливим з точки зору геополітики

Суд по справі щодо державної зради екс-президента України Віктора Януковича знаходиться на фінальній стадії. Про це, виступаючи в Острозі Рівненьскої області, заявив генпрокурор Юрій Луценко.

"Всі ми очікуємо результата суду, який зараз триває по державній зраді Януковича. Цей суд знаходиться у фінальній стадії. Я не маю можливості спрогнозувати, коли він завершиться. Але вирок у цій справі є надзвичайно важливими", - заявив Луценко.

За словами Луценка, цей процес є важливим і з точки зору геополітики.

"Це вперше, коли президент країни, нехай і колишній, відповідає за скоєне, нехай і заочно. Недоторканних в новій Україні немає. Цей процес є важливим і з точки зору геополітики, бо це не лише процес над держзрадою Януковича, це ще й процес над Путіним", - додав він.

Луценко також зазначив, що підписаний Януковичем лист, який "запрошував війська РФ для окупації України був фіговим листком, який прикривав величезний силовий орган Путіна".

"Якщо ми зможемо отримати рішення суду, а ми маємо для цього всі докази як сторона обвинувачення. То ми зможемо отримати перші результати потрібні для майбутнього Гаазького процесу над військовими злочинцями, яких очолює керівництво Кремля. Цей процес неможна недооцінювати. Це три в одному: це процес над Януковичем, це нагадування всім нинішнім і майбутнім керівникам і це серйозний дзвіночок Путіну по команді воєнних злочинців", - додав Луценко.

Нагадаємо, раніше Луценко повідомляв, українські правоохоронці встановили імена та посади російських офіцерів, які давали зброю нардепу Надії Савченко для вчинення теракту в Києві.