ua en ru

Луценко: для створення коаліції не вистачає 4 нардепів

Луценко: для створення коаліції не вистачає 4 нардепів Фото: Юрій Луценко

О 17:00 БПП збереться на засідання, де будуть розглядатися нові заяви на входження у фракцію

Для створення нової коаліції у Верховній Раді України в складі фракцій "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" поки що не вистачає чотирьох народних депутатів. Про це глава фракції БПП Юрій Луценко розповів після засідання погоджувальної ради голів фракцій та парламентських комітетів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дві фракції (НФ та БПП) включають в себе точно 222 чоловіка. Відповідно для того, щоби дві фракції без допомоги третьої, четвертої або п'ятої внесли президентові кандидатуру (прем’єр-міністра), необхідно ще 4 заяви", - розповів Луценко.

Голова фракції БПП також сказав, що сьогодні о 17:00 фракція збереться на засідання, де будуть розглядатися заяви на входження у фракцію нових депутатів.


Він висловив сподівання, що найближчим часом такі заяви про входження до фракцій надійдуть, і фракції НФ і БПП приймуть відповідні рішення. При цьому лідер фракції НФ Максим Бурбак запевнив, що на даний момент заяви про входження до фракції "Народний фронт" не надходили. За його словами, НФ також проведе сьогодні ввечрі засідання фракції.

Відзначимо, що для створення коаліції в парламенті сумарна кількість нардепів фракцій майбутньої більшості має бути не менше 226.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко очікує у вівторок, 12 квітня, створення нової парламентської коаліції і внесення кандидатури нового прем'єр-міністра.