ua en ru

Луценко повідомив, коли підпише нові подання на нардепів

Луценко повідомив, коли підпише нові подання на нардепів Фото: Юрій Луценко (прес-служба Юрія Луценка)

Луценко заявив, що підпише подання на нардепів максимум за місяць

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, коли підпише нові подання на народних депутатів. Про це він розповів у ході робочого візиту в Одесу.

Так, Луценко підтвердив наявність нових подань на нардепів. За слвоами очільника ГПУ, наразі їх 5, разом з тим, він зауважив, що не факт, що всі 5 будуть передані до Верховної ради.

"Я дійсно підтверджую, що в мене на столі є 5 матеріалів щодо діючих народних депутатів, але це не означає, що всі 5 дійдуть до Верховної ради. Моє завдання діяти об'єктивно і неупереджено. Крім того, має бути достатньо доказів. Один матеріал надійшов з НАБУ, 4 - з різних підрозділів Генпрокуратури. Думаю, що в свій час, коли юристи зроблять поточний висновок про готовність матеріалів, я їх підпишу. Наперед анонсувати прізвища вважаю неприйнятним. Підписи будуть. Я не сумніваюсь, що якась частина піде у Верховну раду, але хто конкретно і скільки дізнаємося думаю, що невдовзі, максимум місяць", - заявив він.

Крім того, Луценко заявив, що вчора відбувся витік інформації із Дніпропетровської обласної прокуратури щодо двох із 5 заявлених матеріалів.

"Я давно тримаюся за правило оголошувати подання лише тоді, коли їх підписую. Вчора, на жаль, відбувся витік інформації із Дніпропетровської обласної прокуратури, бо дві справи з цих матеріалів, два подання, готувалися у Дніпропетровській прокуратурі", - додав він.

Нагадаємо, вчора, 19 квітня 2018 року, Луценко заявив, що у нього є матеріали, які є підставою для зняття недоторканності з ряду народних депутатів. Пізніше джерела РБК-Україна в парламенті повідомили, що ГПУ може внести до Верховної ради України подання на зняття недоторканності з народних депутатів Олександра Вілкула та Дмитра Колесникова.