ua en ru

Луценко: слідство сумнівається у алібі підозрюваного в нападі на Гандзюк

Луценко: слідство сумнівається у алібі підозрюваного в нападі на Гандзюк Фото: Юрій Луценко (РБК-Україна)

Генпрокурор розповів про розслідування нападу на Гандзюк

Слідство сумнівається в достовірності алібі Миколи Новікова, заарештованого за підозрою в нападі на радника мера Херсона Катерину Гандзюк. Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів генпрокурор Юрій Луценко.

Луценко зазначив, що по нападу на Гандзюк відкрито дві справи, які ведуть поліція і СБУ. Він пояснив, що поліція веде справу по ймовірному виконавцю, а СБУ намагається встановити замовників.

"Щодо підозрюваного. Один підозрюваний затриманий, він раніше судимий. Ми бачимо, що у нього було як мінімум двоє співучасників. Ми вже знаємо, у кого точно придбали кислоту, де вона зберігалася. Відпрацьовуємо сліди навколо цього", - розповів генпрокурор.

Він також прокоментував інформацію про наявність у Новікова алібі.

"Є заява його сестри та її подруги про те, що вони були на морі, і він був разом з ними. Вранці пив каву і знімав на відео дельфінів. Добре. Запитуємо у цієї подруги, це коли було - 30-го або 31-го? "Я не пам'ятаю". О котрій ранку була кава? "Десь пізній ранок". Пізній ранок - це скільки? Це 9, 10, 11? "Ну, пізній ранок". Вибачте, між місцем, де були дельфіни і кава, і місцем вчинення злочину 40 хвилин автомобілем. Тому це дуже важливо. Якщо злочин скоюється раніше 8, а каву п'ють об 11, то це не алібі", - наголосив Луценко.

Він додав, що Новіков раніше був судимим за крадіжку, причому через 20 хвилин після вчинення злочину так само намагався забезпечити собі алібі.

"Пішов до стоматолога і вирвав собі зуб. Людина досвідчена у таких справах... Але поки ми ставимо під сумнів алібі, надане його сестрою та її подругою", - розповів Луценко і зазначив, що перевіряється версія про причетність поліцейських до нападу на Гандзюк.

Нагадаємо, раніше сама Гандзюк назвала затриманого Новікова "випадковою людиною".

Напередодні стало відомо про затримання ще чотирьох підозрюваних у нападі на радника мера Херсона.