ua en ru

Луценко: слідчі дії в ході обшуків в Одесі здійснювалися на законних підставах

Луценко: слідчі дії в ході обшуків в Одесі здійснювалися на законних підставах Фото: Юрій Луценко

Луценко виключив політичну складову

Слідчі дії в ході обшуків в Одесі в рамках кримінального провадження за фактом незаконних операцій з відшкодування ПДВ посадовими особами Генерального консульства Грузії у 2012-2013 роках здійснювалися на законних підставах. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє прес-служба ГПУ.

Як зазначається, Луценко заслухав доповідь керівників слідчого підрозділу щодо підстав проведення слідчих дій, дотримання закону при їх проведенні та попередніх результатів щодо обшуків в рамках кримінального провадження за фактом незаконних операцій з відшкодування ПДВ посадовими особами Генерального консульства Грузії в Україні у 2012-2013 роках.


"Дана справа знаходиться у провадженні СБУ, Генеральна прокуратура здійснює нагляд за дотриманням законності при проведенні слідчих дій. Генеральний прокурор повідомив, що дані слідчі дії проводилися за запитами народних депутатів щодо перевірки діяльності ряду благодійних фондів, зокрема, і Фонду "На благо Одеси", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, фонд потрапив під увагу правоохоронців через те, що екс-Генконсул Грузії в Україні Теймураз Нішніанідзе отримав відшкодування ПДВ на суму близько 20 мільйонів гривень.

"Генпрокурор зазначив, що при проведенні слідчих дій з боку правоохоронних та наглядових органів незаконних дій не здійснювалося. Обшуки проводилися на законних підставах. До самого голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі запитань у слідчих не було. Вищезазначені слідчі дії в Одесі не мали жодної політичної складової", - йдеться у повідомленні.

Також Луценко анонсував проведення перевірки щодо діяльності ряду благодійних фондів на території України найближчим часом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчими Генеральної прокуратури України спільно з працівниками Служби безпеки України проводяться обшуки в рамках кримінального провадження за фактом незаконних операцій з відшкодування ПДВ посадовими особами Генерального консульства Грузії у 2012-2013 роках.