ua en ru

Луценко вважає затримання Корбана законним і логічним

Луценко виступає за те, щоб Корбана відпустили під домашній арешт

Голова парламентської фракції БПП Юрій Луценко вважає, що затримання лідера партії КРІП Геннадія Корбана було неминучим при наявності десятка підстав для арешту. Про це народний депутат написав у Facebook.

"Вся його життя було грою не за правилами і не за законом. Він завжди був під прицілом силових структур: від рейдерства до вбивства", - розповів Луценко.

На думку голови фракції БПП, у Корбана був шанс, яким він не скористався, змінити життя.

"Він дійсно був ключовим діячем Дніпропетровської ОДА у найважчі часи війни. За багато чого зі зробленого тоді він заслуговує на повагу. Однак бізнес - діяльність за гранню "фолу" тривала. Корбан і До перевели рейдерство з юридичної площини в силову, по суті бандитську", - зазначив політик.

При цьому Луценко звинуватив силовиків у поганому розслідуванні справ щодо представників минулої влади, з-за яких затримання Корбана було сприйнято критично.

Рівень 1. Затримання Корбана не могло не статися. Все його життя було грою не по правилах і не за законом. Він завжди був...

Posted by Юрій Луценко on 1 листопада 2015 р.

"Кримінальних проваджень щодо відомих екс - чиновників ПР так само багато, як і проти Корбана. Що заважає їх реалізувати - саботаж, непрофесіоналізм або маневри, не важливо. Важливо розуміти, що без негайного покарання минулого зла неможливо отримати підтримку на загальну деолігархізацію. Або силовики серйозно вдарять по членам банди Януковича, чи у нас будуть нові силовики. Або новий парламент", - додав Луценко.

Лідер фракції БПП також заявив, що виступає за те, щоб Корбана не саджали у СІЗО, а відпустили під домашній арешт.

Нагадаємо, 31 жовтня СБУ і ГПУ почала спецоперацію по розслідуванню діяльності Геннадія Корбана, його підозрюють в організації злочинної групи, яка викрадала людей. В даний час Корбан знаходиться в СІЗО.