ua en ru

Луценко вважає протиправними дії мітингувальників під судом у Києві 10 січня

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що дії мітингувальників під будівлею Києво-Святошинського районного суду 10 січня, коли відбулася бійка з бійцями "Беркута", були протиправними.

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що дії мітингувальників під будівлею Києво-Святошинського районного суду 10 січня, коли відбулася бійка з бійцями "Беркута", були протиправними. Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна".

"Моя особиста точка зору як екс-міністра - те, що відбувалося у дворі Києво-Святошинського суду, було неправомірним з обох сторін. Я теж не вважаю справедливим рішення суду над так званими "васильківськими терористами". Але міліція зобов'язана була забезпечити проїзд автозаку. І коли їй у цьому перешкоджають, вона, безумовно, має право застосувати силу. Інше питання: як застосовувати силу? Якою мірою?" - зазначив Луценко.

За його словами, закон забороняє правоохоронцям бити людей кийками по голові та іншим життєво важливим органам.

"Це знає кожен боєць "Беркуту". Сьогодні ж їм все це дозволено! Тим не менше те, що проходило біля суду... а потім під РВВС... Я б сказав, що протестувальники були за межею фолу", - підкреслив екс-глава МВС.

У той же час, за його словами, він поділяє позицію мітингувальників і вважає, що бійці "Беркуту" зобов'язані пред'являти посвідчення і не мали права бути в масках.

Нагадаємо, увечері 10 січня біля Києво-Святошинського райсуду, де було винесено вирок у справі "васильківських терористів", відбулися зіткнення між бійцями підрозділу "Беркут" і групою опозиційно налаштованих активістів.