ua en ru

Луценко: РФ не видає Україні нікого із членів "державної мафії" Януковича

Луценко: РФ не видає Україні нікого із членів "державної мафії" Януковича Фото: Юрій Луценко (прес-служба ГПУ)

За минулий рік було завершено усі основні справи проти головних членів банди Януковича

Російська Федерація (РФ) не видає Україні нікого із членів "державної мафії" екс-президента України Віктора Януковича. Про це, виступаючи в Острозі Рівеньскої області, заявив генпрокурор Юрій Луценко.

"За минулий рік ми завершили усі основні справи проти головних членів банди Януковича. Закінчені справи Арбузова, Курченка, Лавриновича, Азарова, Ставицького, Захарченка, Климека. Ми говоримо не тільки про заочне правосуддя, а ми мусимо про це говорити, бо РФ не виконує свої міжнародні зобов'язання і не видає нікого із цих членів "державної мафії". Ми говоримо про конфіскацію їхніх коштів", - зазначив Луценко.

За слвоами генпрокурора, минулого року до держбюджету було передано 1,5 млрд доларів злочинної організації Януковича і ці "кошти мафії зараз працюють на український народ".

"Ми забрали також Одеський НПЗ у злочинної організації Курченка. Завод, який зараз Фонд держмайна має продати на аукціоні і кошти повернути українському народу. Ми забрали ФК "Металіст"…все це конфісковано і передано державі", - сказав Луценко.

Нагадаємо, раніше Луценко повідомляв, що суд по справі щодо державної зради екс-президента України Віктора Януковича знаходиться на фінальній стадії.