ua en ru

Луценко розповів, чому ГПУ не може затримати Мангера

Луценко розповів, чому ГПУ не може затримати Мангера Фото: Владислав Мангер (facebook.com/vlad.manger)

ГПУ має право лише запросити Мангера в суд

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ, відповідно до закону, не має права затримати голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера, якому вручено підозру в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на "Громадське".

Луценко пояснив, що зараз відомство має право лише запросити Мангера до суду.

"Завдяки зміненому в часи Януковича Кримінально-процесуальному кодексу, ми не маємо права затримати Мангера, а маємо право лише запросити його до суду. Чинна Конституція дозволяє затримати лише людину, яка готується до вчинення злочину, або безпосередньо під час вчинення злочину", - підкреслив генпрокурор.

За його словами, у випадку, якщо підозрюваний відмовиться прибути до суду, ГПУ може звернутися до суду щодо примусового приводу Мангера.

"Тому ми змушені запрошувати пана Мангера, супроводжувати його, якщо він відмовиться - тільки в цьому разі ми можемо звернутися до суду для примусового приводу його до суду", - сказав генпрокурор.

Нагадаємо, в понеділок главі Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк.

Як писало РБК-Україна, правоохоронці проводять обшуки за місцем проживання голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера. У ГПУ також повідомляли, що правоохоронці вживатимуть заходів для доставки підозрюваного в Печерський районний суд Києва для обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Додамо, минулого тижня вийшло журналістське розслідування програми "Схеми", в якому стверджувалося, що Мангер пов'язаний із підозрюваним в організації вбивства Гандзюк.