ua en ru

ФБР допомогло встановити тип вибухівки в розслідуванні вбивства Шеремета

ФБР допомогло встановити тип вибухівки в розслідуванні вбивства Шеремета Фото: Юрій Луценко

Луценко висловився проти будь-якого витоку внутрішньої службової інформації

Експерти Федерального бюро розслідувань США, які співпрацюють з Міністерством внутрішніх справ (МВС) і Генеральною прокуратурою України (ГПУ) щодо розслідування кримінального провадження за фактом вбивства журналіста Павла Шеремета допомогли при встановленні типу вибухівки. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко, передає прес-служба ГПУ.

"Вони вже допомогли нам у встановленні типу вибухівки, проведення автоекспертизи, роботи з відео матеріалами", - заявив Луценко.


Як наголошується, одночасно генпрокурор висловився проти будь витоку внутрішньої службової інформації, що може тільки зашкодити розслідуванню. "Коли ми будемо готові до публічної частини, у тому числі оприлюднення фотороботів, ми це обов'язково зробимо", - запевнив він.

Також Луценко додав, що розслідування у кримінальному провадженні за фактом вбивства Шеремета здійснює Головне слідче управління МВС, а процесуальне керівництво - співробітники ГПУ, у яких є досвід розкриття таких справ.

"Робота триває", - констатував він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФБР сьогодні, 25 липня, може надати перші дані щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.