ua en ru

Луценко закликав Розенблата скласти мандат

Луценко закликав Розенблата скласти мандат Фото: Юрій Луценко

Про це він сказав на засіданні регламентного комітету

Генеральний прокурор УкраїниЮрій Луценко закликав депутата Верховної Ради Борислава Розенблата (фракція "Блок Петра Порошенка") скласти з себе депутатські повноваження. Про це повідомляє прес-секретар голови ГПУ Лариса Сарган на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Я б на вашому місці сьогодні підписав заяву про складання з себе депутатських повноважень, тому що більшої ганьби для Житомирщини, для фракції БПП, для ВР, для всього правлячого класу я собі не уявляю", - заявив він.

Так, Луценко озвучив відповідну вимогу в ході засідання комітету ВР з регламенту, на засіданні якого було продемонстровано 45-хвилинне відео про зловживання нардепа.

"Я думаю, дані епізоди чітко показують наявність підстав для внесення подання мною не тільки згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, але і затримання і арешту за статтями "зловживання впливом" та "одержання хабара". Ми обґрунтовуємо необхідність затримання і арешту тим, що народний депутат Розенблат... має серйозний вплив не тільки на депутатський корпус, а й на інші гілки влади, включаючи судову. Також має фінансову можливість не тільки покинути, але і проживати за територією України, його сім'я володіє низкою іноземних компаній, що також може сприяти його перебуванню за кордоном у разі втечі", - підкреслив генпрокурор.

Генеральний прокурор Юрій #Луценко в ході засідання комітету ВР з регламенту, на якому було продемонстровано 45-хвилинне...

Опубліковано Ларисою Сарган 7 липня 2017 р.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро опублікувало відеоматеріали з розслідування "бурштинових схем" в участі в яких підозрюється народний депутат Борислав Розенблат.