ua en ru

Луценко закликав НАБУ проводити розслідування законними методами

Луценко закликав НАБУ проводити розслідування законними методами Фото: Юрій Луценко (facebook.com/gp.gov.ua)

"Це ні з точки зору моралі, ні з точки зору законодавства не є тим, для чого створювався правоохоронний орган спеціального призначення", - сказав Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко закликає Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) проводити розслідування корупційних злочинів законними методами. Про це в четвер, 30 листопада, він сказав під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

Прокурор прокоментував затримання агента НАБУ, якого спіймали під час спроби дати хабар першому заступнику голови Державної міграційної служби Діні Пимахова.

"Мене турбує, що місяцями проводилися наради про те, як зробити так, щоб чиновник нарешті таки сказав чарівну фразу про те, скільки йому потрібно грошей. Як говориться, треба підштовхувати. Мені здається, що це ні з точки зору моралі, ні з точки зору законодавства не є тим, для чого створювався правоохоронний орган спеціального призначення", - сказав Луценко.

Також він додав, що буде робити все, щоб робочі відносини поширювалися не тільки на Службу безпеки України (СБУ), генпрокуратуру, Міністерство внутрішніх справ (МВС) і Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК), а також на НАБУ і Слідчої антикорупційної прокуратури (САП).

"Я їх розглядаю як колег", - сказав генпрокурор.

Нагадаємо, в середу, 29 листопада, СБУ затримала агента НАБУ при спробі передачі хабара першому заступнику голови державної Міграційної служби Діні Пімаховій. Пізніше в НАБУ заявили, що агент, Юрій Боярський, працював під прикриттям з метою викрити корупцію в Міграційної служби. Сама заступник голови ДМС Пімахова заявила, що Боярський використовував її довіру і "деякі дружні відносини". ГПУ повідомляє, що сьогодні вручить затриманому агенту підозру.