ua en ru

Луценко може запропонувати екс-міністру Ставицькому угоду зі слідством

Луценко може запропонувати екс-міністру Ставицькому угоду зі слідством Фото: Едуарду Ставицькому запропонують угоду зі слідством взамін на менший термін

Однак це не врятує його від покарання і конфіскації

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає можливим запропонувати угоду зі слідством колишньому міністру енергетики часів Віктора Януковича Едуардові Ставицькому, який зараз проживає в Ізраїлі під іменем Натан Розенберг. Про це він заявив під час робочого візиту до Ізраїлю виданню Forum Daily.

Луценко пояснив, що Ставицького підозрюють у причетності до незаконного виведення з державної власності резиденції "Межигір’я", в якій проживав колишній президент Янукович.

Сам екс-міністр заперечує звинувачення на свою адресу.


Як запевнив генпрокурор, у разі, якщо Ставицький вирішить піти на угоду зі слідством, "це не врятує його від покарання і конфіскації, але може зменшити термін, у разі співпраці зі слідством".

"Нам потрібен позитивний сигнал у цьому питанні. Буде він примусовим для Ставицького, чи це буде крок із його боку? М'яч на його боці поля", - зазначив Луценко.

Як відомо, Едуард Ставицький обіймав посаду міністра енергетика та вугільної промисловості України з грудня 2012 по лютий 2014 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ направить в Ізраїль документи на екстрадицію екс-міністра енергетики Ставицького за його новим прізвищем Натан Розенберг.