ua en ru

Горбатюк: ГПУ направить в Ізраїль документи на екстрадицію Ставицького за новим прізвищем

Горбатюк: ГПУ направить в Ізраїль документи на екстрадицію Ставицького за новим прізвищем Фото: Едуард Ставицький

Раніше Ставицький підтвердив зміну імені на Натан Розенберг

Генеральна прокуратура направить в Ізраїль документи на екстрадицію екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького за його новим прізвищем Натан Розенберг. Про це заявив начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі "112 Україна".

"З урахуванням інтерв'ю Ставицького, де він підтвердив зміну прізвища, ми можемо використовувати це як доказ і направляти документи на його екстрадицію за новим прізвищем. Будемо сподіватися на реакцію правоохоронних органів Ізраїлю з цього приводу як можна швидше", - сказав Горбатюк.


Відзначимо, що раніше ЗМІ повідомляли, що Едуард Ставицький був затриманий в Ізраїлі при спробі вильоту в Російську Федерацію. За інформацією медіа, Ставицький намагався вилетіти в РФ як громадянин Ізраїлю Натан Розенберг, але був затриманий співробітниками служби безпеки Ізраїлю.

Разом з тим, екс-міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький спростував інформацію про своє затримання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міністерстві внутрішніх справ України досі не отримали офіційного підтвердження затримання колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького від ізраїльських правоохоронців.