ua en ru

Луценко пропонує ввести мінімальний тюремний термін за смертельні ДТП

Луценко пропонує ввести мінімальний тюремний термін за смертельні ДТП Фото: Юрій Луценко (РБК-Україна)

Луценко пропонує мінімум на один рік позбавляти волі винуватців смертельних ДТП

Генеральний прокурор України Юрій Луценко пропонує ввести мінімальний тюремний термін за дорожньо-транспортні пригоди зі смертельними наслідками. Про це він повідомив у своєму Facebook.

За словами Луценка, у минулому році лише кожен п'ятий засуджений за смертельну ДТП отримав тюремний термін. При цьому умовні терміни в основному виносяться судом при згоді потерпілої сторони.

"Для посилення покарання вважаю за доцільне ввести для таких злочинів рік у в'язниці як мінімальний термін, без права умовного покарання. Також було б правильно припинити практику амністування за смертельні ДТП", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, раніше Луценко повідомив, що взяв на особистий контроль справу про смертельну ДТП у Києві з участю позашляховика Hummer.

"Справа про київську ДТП, в якій загинула дитина, взяв на особистий контроль. Поліція Києва спрацювала жорстко і правильно", - зазначив Луценко.

Відзначимо, в результаті цієї аварії загинула дівчинка, яку автомобіль збив на пішохідному переході. На даний момент затриманий знаходиться в ізоляторі. Також стало відомо, що дівчинка переходила перехід на зелене світло світлофора.