ua en ru

Луценко попросив помічника генпрокурора США зайнятися підбором кадрів в Генінспекцію

Луценко попросив помічника генпрокурора США зайнятися підбором кадрів в Генінспекцію Фото: Луценко попросив Вітвіцького стати лідером комісії з добору кадрів у Генінспекцію

Головою комісії по підбору кадрів буде заступник генпрокурора Анжела Стрижевська

Генеральний прокурор України Юрій Луценко звернувся до помічника генерального прокурора Сполучених Штатів Америки Богдану Витвицкому з проханням стати лідером комісії по підбору кадрів в Генеральну інспекцію. Про це повідомляє управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ ГПУ.

Сьогодні, 8 серпня, Луценко підписав наказ "Про першочергові організаційні заходи щодо забезпечення формування кадрового складу Генеральної інспекції".


За словами генпрокурора України, Генінспекція повинна наглядати за законністю дій прокурорів і слідчих всієї системи прокуратури.

Для підбору кадрів в новий орган буде створена конкурсна комісія, яка складається з 7 осіб, з яких 5 - представники громадськості.

Згідно з законом, головою комісії громадянин України, заступник генпрокурора Анжела Стрижевська.

У той же час Луценко попросив Вітвіцького стати лідером комісії і перенести американський досвід при співбесідах кандидатів.

Луценко зустрівся зі Стрижевської і Вітвицьким

Фото: Луценко зустрівся зі Стрижевської і Вітвицьким

"Термін подачі заявок - з 10 серпня по 10 вересня. З 10 вересня запрацює комісія на чолі з двома гідними працівниками", - повідомив генпрокурор.

Комісія повинна подати по одній кандидатурі на посаду керівника, двох його заступників та членів Генеральної інспекції на затвердження Витвицькому.

"Конкурс складається з пропозиції добровільно пройти тест на загальні навички IQ, а також на знання законодавства, яке готує наша академія. Кандидати, які найкраще здадуть цей тест, допускаються до співбесіди", - зазначив Луценко.

Він наголосив, що заробітна плата співробітників Генінспекції буде вдвічі більше, ніж зарплата працівників органів прокуратури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, Луценко анонсував нові затримання у справі екс-регіоналів Олександра Єфремова та Володимира Медяника, яких підозрюють у сприянні створенню самопроголошеної "Луганської народної республіки".