ua en ru

Луценко підтвердив затримання "творця" газових схем Курченко

Луценко підтвердив затримання "творця" газових схем Курченко Фото: генеральний прокурор Юрій Луценко

Генпрокурор зазначив, що Сухомлин підозрюється у незаконному заволодінні підприємств

Співробітники Генеральної прокуратури України (ГПУ) спільно з працівниками служба безпеки України (СБУ) і Державної фіскальної службою України (ГФС), вчора, 10 червня 2016 року, затримали громадянина Олександра Сухомлина. Про це на брифінгу заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

Генпрокурор зазначив, що Сухомлин підозрюється у незаконному заволодінні підприємств.

"Спільно з СБУ, ГФС, вчора був затриманий громадянин Олександр Сухомлин. Він підозрюється, що під час перебування на посаді діючи спільно з Азаровим , Курченко незаконно заволодів підприємствами, а саме, більш ніж на 2 млрд грн",- сказав Луценко.


Луценко додав, що Сухомлин систематично контролював схеми Курченко, яка відбулася в тому, щоб контролювати продаж скрапленого газу.

"Продавали цей газ через АЗС за ринковою ціною, а не за пільговою і отримали прибуток більше, ніж на 5,5 млрд",- додав він.

Нагадаємо, раніше колишній редактор "Радіо Вести" Валерій Калниш повідомив, що Генеральна прокуратура України затримала Олександра Сухомлина, "творця" схеми бізнесмена Сергія Курченка по зрідженому газу.