ua en ru

Луценко підписав стратегію розвитку прокуратури Криму в умовах тимчасової окупації

Луценко підписав стратегію розвитку прокуратури Криму в умовах тимчасової окупації Фото: Юрій Луценко (РБК-Україна)

Прокуратура АРК фактично формує правосуддя перехідного періоду, заявив Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав стратегію розвитку прокуратури Автономної Республіки Крим в умовах тимчасової окупації на 2019 - 2021 роки. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення спікера ГПУ Андрія Лисенка в Facebook.

"Прокуратура Автономної Республіки Крим фактично формує правосуддя перехідного періоду. Вона діє в особливих, я б сказав екстериторіальних умовах, відірвана від свого материнського організму, самого Криму", - сказав Луценко.

За словами генпрокурора, прокуратура Автономної Республіки Крим добре справляється зі своїм основним завданням - ретельною фіксацією військових злочинів і злочинів проти людства. Луценко також зазначив, що прокуратура АРК повинна готувати і готує резерв працівників прокуратури на період після повернення української влади в Крим.

Прокурор Автономної Республіки Крим Гюндюз Мамедов представив стратегію розвитку.

"Наша робота направлена на реалізацію положень правосуддя перехідного періоду, яке передбачає, серед іншого, повне розслідування порушень, які мали місце у період конфлікту, притягнення до відповідальності винних у масових порушеннях та відшкодування збитків потерпілим", - зазначив прокурор Гюндюз Мамедов.

Нагадаємо, сьогодні Луценко розповів, що за клопотанням прокуратури Криму українські суди заарештували "націоналізоване" окупаційною владою півострова майно на 4 млрд гривень.