ua en ru

Луценко планує оцінити роботу низки заступників генпрокурора восени

Луценко планує оцінити роботу низки заступників генпрокурора восени Фото: генеральний прокурор України Юрій Луценко

Генпрокурор поки не буде анонсувати кількість чиновників, на яких чекатиме перевірка

Восени буде дано оцінку діяльності низки заступників у Генеральній прокуратурі України. Про це сьогодні на засіданні комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я справді восени збираюся дати оцінку ряду своїх заступників і керівників департаментів", - зазначив Луценко, додавши, що наразі не буде анонсувати кількість чиновників, чия робота оцінюватиметься.


За словами генпрокурора, його перший заступник Дмитро Сторожук подав заяву на зняття депутатської недоторканності відразу після свого призначення.

"Так, Сторожук подав заяву відразу після свого призначення про зняття депутатської недоторканності, але народні депутати досі не дійшли до розгляду цього питання", - підкреслив Луценко.

Водночас генпрокурор не бачить нічого протиправного в сумісництві Сторожука, адже він виконав всі вимоги законодавства, а далі справа за Радою.

Нагадаємо, 30 травня на пост першого заступника генерального прокурора України призначено народного депутата від "Народного фронту" Дмитро Сторожук.

Крім того, посади заступників генпрокурора тоді отримали Євген Єнін (який займеться міжнародним співробітництвом) і Валентина Теличенко (займеться реформою академії прокуратури за західними стандартами).