ua en ru

Першим заступником генпрокурора призначений Дмитро Сторожук

Першим заступником генпрокурора призначений Дмитро Сторожук Фото: перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук

Посади заступників глави ГПУ отримали також Євген Єнін і Валентина Теличенко

На посаду першого заступника генерального прокурора України призначений народний депутат від "Народного фронту" Дмитро Сторожук. Про це на брифінгу заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Першим заступником генерального прокурора стане Дмитро Сторожук, народний депутат України", - повідомив Луценко.

За його словами, Сторожук буде здійснювати нагляд у кримінальних провадженнях за додержанням законів органами Служби безпеки України, Державної фіскальної служби, Державної митної служби та Національної поліції.

"Щодо Сторожука, це моє рішення. Я вважаю - сюди повинні прийти нові люди, в тому числі і для реорганізації правового поля", - додав Луценко.

Крім того, посади заступників генпрокурора отримали Євген Єнін (який займеться міжнародним співробітництвом) і Валентина Теличенко (займеться реформою академії прокуратури за західними стандартами).

Нагадаємо, раніше Луценко пообіцяв заповнювати всі вакансії в ГПУ на конкурсній основі.

Сторожук в 2008 році закінчив Київський національний університет внутрішніх справ за спеціальністю "Правознавство", має освітньо-кваліфікаційний рівень магістра права. З квітня 2011 р. по березень 2014 р. займався приватною адвокатською практикою. З 5 березня 2014 р. по 24 жовтня 2014 р. обіймав посаду голови Державної виконавчої служби України.

Зазначимо, зараз Сторожук є членом комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя.