ua en ru

Луценко назвав умову, за якої Томенко і Фірсов можуть лишитися нардепами

Луценко назвав умову, за якої Томенко і Фірсов можуть лишитися нардепами Фото: Юрій Луценко про виключених із БПП депутатів

У фракції БПП "усі мають свободу слова і навіть голосувань"

Єдиний шлях для нардепів Миколи Томенка та Єгора Фірсова уникнути процедури позбавлення мандату - заява про повернення у фракцію "Блок Петра Порошенка". Про це заявив лідер фракції БПП Юрій Луценко у своєму Facebook.

За його словами, у фракції БПП "усі, в т. ч. і Томенко з Фірсовим, мають свободу слова і навіть голосувань".

"Їм цього виявилося мало і вони, обрані за списком партії, вийшли зі складу фракції. Конституція прямо вказує, що в цьому випадку депутатські повноваження достроково припиняються. Натяки, що немає закону, за яким має відбуватися це дострокове припинення - недоречні", - наголосив Луценко.

"Єдиний шлях уникнути процедури позбавлення мандату вказаних нардепів - заява про повернення у фракцію. В іншому випадку місце "тушок" займуть Бригинець і Білоцерківець. Перший прийде в зал ВР прямо з фронту, інший - керівник столичної організації "УДАРу", - додав політик.

Щодо позбавлення мандатів Томенка та Фірсова. Розумію, що це багатьом не подобається. Мені - теж. Але варто при цьому ...

Опубліковано Юрієм Луценком 26 березень 2016 р.

Нагадаємо, 25 березня з'їзд партії БПП "Солідарність" ухвалив рішення відібрати депутатський мандат у Томенка і Фірсова, які вийшли з фракції БПП. Окрім того, на з'їзді політсила виключила зі свого виборчого списку депутатів, "які не беруть участі у партійній діяльності".