ua en ru

Луценко назвав подання на Дунаєва "пілотним проектом"

Луценко назвав подання на Дунаєва "пілотним проектом" Фото: Сергій Дунаєв (opposition.org.ua)

Генпрокурор просить у параламенту роз'яснити, чи є порушенням замовчування Дунаєвим даних про його дочірні фірми

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що подання щодо притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від фракції "Опозиційний блок" Сергія Дунаєва є "пілотним проектом", передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, під час засідання народні депутати запитали у Луценка, чому в подані йдеться лише про притягнення нардепа Дунаєва до кримінальної відповідальності, втім, ГПУ не подала до Ради подань про надання згоди на його затримання та арешт.

"Дякую за те, що побачили мою помилку. Я її визнаю. Прошу вибачення і перед народними депутатами і перед усім залом", - відповів Луценко і зазначив, що подання Генпрокуратури щодо Дунаєва є "пілотним проектом".

"Дійсно, НАБУ розслідує справу за ознаками порушення статті Кримінального кодексу 366-1 "Подання недостовірної інформації". Насправді це пілотний проект. Це велике юридичне питання, чи зобов’язаний декларант показувати не тільки материнські фірми, які він показав (у декларації, - ред.), але й дочірні бізнес-структури. НАЗК та НАБУ вважають, що так - мав би", - сказав Луценко.

Генпрокурор звернувся до нардепів з проханням визначитись із трактуванням закону.

"Я звертаюсь до вас - сформуйте таку практику. Чи ви, як автори закону, вважаєте це порушенням - тоді давайте дозвіл (на зняття недоторканості та притягнення до кримінальної відповідальності Дунаєва, - ред.)", - додав він.

Нагадаємо, Луценко заявив, що народний депутат від фракції "Опозиційний блок" Сергій Дунаєв не задекларував близько 160 млн гривень власних активів. Також стало відомо, що Дунаєв не вказав у своїй декларації відомості про грошах своєї дружини, а також не задекларував інформацію про своїх фірмах.

Нагадаємо, парламентський комітет визнав законним подання ГПУ про зняття недоторканності з Дунаєва.