ua en ru

Луценко назвав хресний хід УПЦ МП "імітацією" мирної ходи

Луценко назвав хресний хід УПЦ МП "імітацією" мирної ходи Фото: Юрій Луценко

Всіх паломників проведуть через металошукачі

Генеральний прокурор України Юрій Луценко назвав хресний хід Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) "імітацією" мирної ходи. Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я з повагою ставлюся до будь-яких конфесій і їх права молитися за Україну, хоча, по-людськи, не зовсім розумію, чому молитися за мир треба в країні, яка стала жертвою агресії, а не в країні, яка стала агресором. Тим паче, що віруючі УПЦ МП визнають за свого верховного владику того, хто називає себе московським патріархом", - зазначив Луценко.


За його словами, логічніше було б автобуси туристичного агентства Ахметова направити в Москву і там імітувати хід, тому що насправді ніхто не йде. Йдуть півтора-два кілометри перед населеним пунктом, потім вантажаться в автобуси, переїжджають і знову це роблять.

Також він заявив, що всі паломники будуть перевірені через металошукачі. Крім того, буде перевірений паспортний режим, щоб там не було іноземців та провокаторів, буде задіяно велику кількість поліцейської охорони.

"А щодо патріотичних організацій, які збираються протистояти того ходу - мені здається, найкращим виявом своїх почуттів було б прийняти участь 28 липня в ході українському, який ініційовано патріархом Філаретом", - констатував він.

Нагадаємо, раніше в УПЦ МП розповіли про плани заходів хресного ходу в Києві.