ua en ru

Луценко направив до ВР подання про позбавлення недоторканності Онищенка

Луценко направив до ВР подання про позбавлення недоторканності Онищенка Фото: генпрокурор Юрій Луценко

Також генпрокурор просить дозвіл на затримання та арешт депутата

Генеральний прокурор Юрій Луценко звернувся до Верховної Ради за згодою на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Олександра Онищенка ("Воля народу"). Відповідний документ Луценка опублікував на сторінці Facebook.

"відповідно До ч. 2 ст. 80 Конституції України 1 ч. ст. 27 Закону України "Про статус народного депутата України", ч. 2 ст. 482 КПК України, ст. 218 Закону України "Про регламент Верховної ради України" направляю для розгляду подання про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешту народного депутата України Онищенка Олександра Романовича", - йдеться в тексті документа.

Онищенко

Фото: подання на арешт Оніщенко

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура зайнялися розслідуванням зловживань нардепів при реалізації здобутого під час співпраці з "Укргазвидобуванням" газу. Вони встановили, що газ продавався через фіктивну біржу за заниженою ціною, а пізніше поставлявся за ринковою ціною на підприємства.


НАБ вважають, що Онищенко керував схемою з незаконного продажу газу через фіктивні фірми. Зараз парламентарій звинувачується в розкраданні в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, в середу, 15 червня, Національне антикорупційне бюро України підготував подання на зняття недоторканності і арешт Олександра Онищенка.