ua en ru

ГПУ анонсувала зняття недоторканості ще з кількох депутатів

ГПУ анонсувала зняття недоторканості ще з кількох депутатів Фото: заступник генпрокурора Євген Єнін розповів про плани зі зняття недоторканності з депутатів

У Генпрокуратурі сподіваються, що внесення змін до регламенту ВР унеможливить втечу підслідчих депутатів

Генпрокуратура внесе подання на позбавлення недоторканості деяких депутатів після внесення змін до регламенту ВР, що унеможливлять їх втечу. Про це заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін в ефірі "5 каналу".

"Як тільки ми забезпечимо прийняття тих чи інших поправок до регламенту Верховної Ради, які унеможливлять, скажімо, виїзд народного депутата після подання на нього клопотання про затримання, зняття депутатської недоторканності, ви побачите нові прізвища", - зазначив Єнін.

Він додав, що незважаючи на те, що Генеральна прокуратура не є суб'єктом законодавчої ініціативи, "ми активно співпрацює з депутатським корпусом в цьому напрямку".

Нагадаємо, суддя Дніпровського районного суду міста Києва Микола Чаус перебуває на території окупованого Криму, оскільки правоохоронці не мали права перешкоджати Чаусу в пересуванні через суддівський імунітет.