ua en ru

Луценко має намір боротися з мафією, яка спокушає і корумпує" чиновників при будь-якій владі

Луценко має намір боротися з мафією, яка спокушає і корумпує" чиновників при будь-якій владі Фото: генеральний прокурор Юрій Луценко

Генпрокурор зазначив, що після Революції команда менеджерів змінилася - методи розкрадання залишилися тими ж самими

Генеральний прокурор Юрій Луценко пообіцяв боротися зі структурами мафіозного типу. Про це генпрокурор заявив на прес-конференція в рамках участі української делегації у засіданні Комітету Європарламенту у Брюсселі.


"Я вважаю за необхідне боротися із злочинцями не окремо взятих епізодів, а щодо структур фактично мафіозного типу, який вони створили. Простенький приклад - Державна зернова компанія була розкрадена за часів Януковича на сотні мільйонів американських доларів. Після Революції команда менеджерів змінилася - методи розкрадання залишилися тими ж самими. Після парламентських виборів команда менеджерів знову змінилася, але методи розкрадання залишилися тими ж. Чому так відбувається? Тому що... намагаються притягнути до відповідальності тільки топ-менеджерів. З моєї точки зору в нашій країні потрібно не просто big fish fry, but big fish fry organization - не просто ловити рибу, а ловити організацію цих риб. Ту, яка спокушає і корумпує будь-менеджемент будь-якої політичної сили, яка через легальний механізм приходить до влади", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко розповів про завдання ГПУ в цьому році.