ua en ru

Луценко може балотуватися на посаду Президента, але не збирається

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко може балотуватися на посаду Президента, але не збирається. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна", передає прес-служба "Народної самооборони".

"Як мені пояснили юристи, я маю право балотуватися на посаду Президента, але не маю такого наміру. Смішно: я не можу бути керівником підприємства будь-якої форми власності, але можу бути керівником усієї країни. Можу, але не хочу. Я не маю наміру ставати четвертим, десятим чи першим лідером опозиції. Я нічого не планую очолювати, навіть мозкового центру, про який казав. Але готовий докласти максимум зусиль до його якнайшвидшого створення та повноцінної роботи, оскільки вважаю це головним завданням країни на сьогодні", - наголосив Луценко.

Крім того, він упевнений, що зараз країні не потрібна нова партія.

"Не ще одна піраміда з вождем на вершині, а коло. Круглий стіл, що передбачає рівність учасників. І не мені, а всім нам вирішувати, де цей стіл поставити і хто за ним має сидіти. Розмови про те, що Луценко, опинившись на волі, почне змінювати опозиційний рельєф, - від лукавого. Я не маю наміру змінювати рельєф опозиції, зате я відчуваю в собі сили взяти участь у зміні геометрії політики", - зазначив політик.

Читайте також: Луценко планує до осені мати готовий план дій