ua en ru

Луценко допускає відкриття справи проти Медведчука за сепаратизм

Луценко допускає відкриття справи проти Медведчука за сепаратизм Фото: Юрій Луценко

Луценко заявив, що Медвечук хоче зареєструвати територіальні громади, які закликають не сплачувати податки Україні

Генеральний прокурор України Юрій Луценко допускає відкриття справи проти лідера громадського руху "Український вибір" Віктора Медведчука за сепаратизм. Про це Луценко сказав на прес-конференції в Івано-Франківську, повідомляє у Facebook його прес-секретар Лариса Сарган.

"Якщо будуть прямі покази на В.Медведчука, то ніхто не побоїться пред’явити йому відповідні обвинувачення...Сепаратизм як зараза - ти її гониш в двері, а вона лізе у вікно", - сказав Луценко, зауваживши, що прокуратура покликана наглядати, зокрема, за протидією сепаратизму.


Він повідомив, що останнім часом надходить інформація про те, що "одіозний пан Медведчук зі своїм "Українським вибором" розпочав роботу по реєстрації в Міністерстві юстиції і з осередками в кожній області організацій, які називаються по-різному, але сходяться в одному - це так звані територіальні громади, і вони відверто закликають не сплачувати податки Україні, а платити податки виключно цим самозваним громадам".

Крім того, Луценко повідомив, що з цього питання ним була ініційована нарада з силовиками у президента України та запевнив, що Служба безпеки "заблокувала подальше розповзання цієї гангрени в Україні" та висловив сподівання, що до реєстрації не дійде.

У місті Хмельницькому, де один із таких підрозділів був зареєстрований, громадянка, яка оголосила себе керівником цієї територіальної громади, почала збирати податки у підприємців. За його словами, відповідна особа вже затримана і їй буде інкриміновано статтю за державну зраду (ст. 111 ККУ).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генеральний прокурор України Юрій Луценко представив колективу Івано-Франківської обласної прокуратури нового керівника - Олександра Стратюка.