ua en ru

Луценко: БПП не проводив збір підписів за відставку Яценюка

Луценко: БПП не проводив збір підписів за відставку Яценюка Фото: Юрій Луценко

Ініціатор збору підписів за відставку уряду - нардеп Олег Барна є позафракційним

"Блок Петра Порошенка" не проводив збір підписів за відставку прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. Про це в ході погоджувальної ради повідомив лідер БПП Юрій Луценко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Я хотів би спростувати твердження" Самопомочі" про те, що БПП ініціювало постанову про відставку (прем'єра Яценюка - ред.), а тим більше загубила (відповідну постанову - ред.)",- сказав Луценко.

Він додав, що ініціатор збору підписів за відставку уряду - нардеп Олег Барна є позафракційним. Разом з тим, він не отримував від парламенту офіційні листи для проведення збору підписів.

"Барна, як відомо, позафракційний, по -перше. По-друге, він не брав офіційно підписних листів згідно чинного регламенту", - додав він.
У свою чергу спікер парламенту Володимир Гройсман зауважив, що офіційний лист по збору підписів отримала фракція "Самопоміч".

"Хочу поінформувати, що підписні листи отримала фракція "Самопоміч", - зауважив Гройсман.

Нагадаємо, що на момент початку збору підписів за відставку уряду Олег Барна був членом фракції БПП. Фракція виключила його після того, як нардеп накинувся на прем'єра Арсенія Яценюка, коли той прийшов звітувати до парламенту в грудні минулого року.

Нагадаємо, партія "Самопоміч" схвалила резолюцію про відставку Кабінету міністрів України.