ua en ru

"Самопоміч" вимагає відставки Кабміну

"Самопоміч" вимагає відставки Кабміну Фото: Андрій Садовий

Крім цього партія вимагає переназначення ЦВК

Партія "Самопоміч" схвалила резолюцію про відставку Кабінету міністрів України. Відповідне рішення ухвалили делегати на позачерговому з'їзді партії в Харкові, передає кореспондент РБК-Україна.

"Партія "Самопоміч" вважає, що відставку уряду Яценюка є єдино можливою і цивілізованої оцінкою діяльності цього складу Кабінет міністрів України. Це єдиний спосіб запобігти формальний розкол парламентської коаліції і призначення нових парламентських виборів, які можуть стати серйозним випробуванням для країни", - йдеться в резолюції.

Крім того, партія вимагає повного перезавантаження складу Центральної виборчої комісії України на чолі з Михайлом Охендовским.

Заступник спікера Верховної Ради Оксана Сироїд також заявив, що партія наполягає на тому, що будь-які зміни до Конституції України не можуть прийматись під зовнішнім тиском. "Самопоміч" звертається до міжнародних партнерів з вимогою поважати суверенітет України і припинити будь-які спроби тиску на Україну з метою внесення змін у Конституцію", - заявив Сироїд.

Також, згідно резолюції, "Самопоміч" ініціює створення нової Конституції з залученням громадськості до роботи над нею.

Оновлена Конституція повинна передбачати, що уряд підконтрольний парламенту, формування нової пропорційної виборчої системи з відкритими списками.

"Нас лякають розвалом в країні: якщо ми знову не перепишемо коаліційну угоду, якщо не буде нового уряду - це буде розвал країни. Це буде велика трагедія. Тому, на моє глибоке переконання, іншого варіанту немає: це уряд має піти у відставку", - заявив лідер партії Андрій Садовий.

Нагадаємо, парламентська фракція "Самопоміч" ініціює збір підписів за відставку Кабінету міністрів України.