ua en ru

Луценко найближчим часом внесе до Ради подання на нардепа

Луценко найближчим часом внесе до Ради подання на нардепа Фото: Юрій Луценко (РБК-Україна)

Нардепа підозрюють у розкраданні коштів оборонпрому

Генеральний прокурор Юрій Луценко найближчим часом подасть до Верховної ради подання на одного з нардепів. Про це він заявив на брифінгу в Дніпрі, передає ""5 канал".

За словами генпрокурора, він внесе до Ради подання на нардепа, який причетний до присвоєння об'єктів нерухомості, в тому числі інституту трубної промисловості та аеродрому Кам'янка. Луценко уточнив, що всі ці об'єкти вже повернули в держвласність.

"Військовий завод, ракетний завод, директор якого - справа його вже знаходиться в суді...на відкритті сесії Верховної ради я внесу подання на відповідного народного депутата України, який причетний до цього, я б сказав безпрецедентного аморального вчинку, знищення фактично частини оборонної промисловості нашої країни ", - сказав він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Луценко мав внести до Ради подання на 4 нардепів в кінці серпня. Мова йде про Олександра Вілкула, Дмитра Колєснікова, Олександра Пономарьова та Сергія Дунаєва.

Минулого тижня стало відомо, що Рада планує в жовтні зняти депутатську недоторканність. При цьому заключний розгляд, який вимагає 300 голосів, має бути на наступній сесії.