ua en ru

Лутковська планує відвідати Тимошенко і Луценка після отримання інформації від МОЗ, ДПтС і ГПУ

Недавно обрана парламентом уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська відвідає ув'язнених Юлію Тимошенко і Юрія Луценка після того, як відновить в першоджерелах інформацію про умови їх утримання. Про це вона заявила на сьогоднішній прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я не можу орієнтуватися у своїх висновках виключно... на ту інформацію, яку я отримую із ЗМІ. Те, що я отримала, з тих проваджень, які велися тут... по-перше, цієї інформації недостатньо, по-друге, ця інформація застаріла. Зараз я відновлю інформацію з першоджерел, на яких повинна будуватися позиція, а позиція не тільки по цих справах, але і по інших завжди будуватиметься на першоджерелах. Відповідно, після того, як я отримаю всю необхідну мені інформацію з Міністерства охорони здоров'я, пенітенціарної служби, Генеральної прокуратури, після того буде обов'язково здійснений візит, але після того, як я буду до нього готова", - сказала Лутковська.

На уточнююче питання про те, в який приблизно терміни цей візит може здійснитися, омбудсмен відзначила: "Зрозуміло, що я не чекатиму роками, адже це було б безрозсудно з мого боку. Це буде найближчим часом, але тоді, коли я буду готова".