ua en ru

Лукашенко розповів, як Тіхановська залишила Білорусь

Лукашенко розповів, як Тіхановська залишила Білорусь Фото: Світлана Тихановская (flickr.com/presseservice_rathenow)

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів, як Світлана Тіхановська залишала країну. Вона просила її вивезти з Білорусі.

Про це повідомляє Tut.by.

На нараді з чиновниками Лукашенко заявив, що Тіхановська нібито сама попросилася виїхати з Білорусі до дітей, побоюючись замаху на себе. За його словами, їй також видали гроші з держпідприємства.

"Вона попросилася на прийом до міністра внутрішніх справ. В цілому прохання була одна: будь Ласка, передайте президенту, я хочу виїхати з Білорусі. Буде біда", - сказав Лукашенко.

"І я віддав розпорядження: ми під охороною, за її бажанням, з людьми, про яких вона попросила, щоб її супроводжували, вивезли в Литву до дітей. І коли вона сказала, що у неї немає грошей, щоб там прожити, я розпорядився, і з держпідприємства взяли 15 тисяч доларів і віддали їй. "Велике спасибі вам“, — плакала на шиї. Вивезли", - підкреслив президент Білорусі.

Він також зазначив, що після від'їзду посольство Білорусі готове було підтримувати зв'язок і допомагати Тихановской, але її "швидко взяли під свій контроль спецслужби Литви".

Нагадаємо, раніше Світлана Тіхановська запропонувала надати Олександру Лукашенко імунітет від переслідувань. Вона згодна на такий варіант для зміни влади в країні.

Також повідомлялося, що в Європейському Союзі планують затвердити офіційне рішення щодо можливості запровадження санкцій проти президента Білорусі Олександра Лукашенка. Відповідне рішення можуть прийняти в понеділок.