ua en ru

Лукашенко запропонував Україні допомогу у створенні заповідника у зоні відчуження

Лукашенко запропонував Україні допомогу у створенні заповідника у зоні відчуження Фото: президент Білорусі Олександр Лукашенко

Лукашенко також пропонує використати досвід створення Поліського заповідника

Президент Білорусі Олександр Лукашенко пропонує Україні допомогу у створенні біосферного заповідника в чорнобильській зоні відчуження. Про це Лукашенко заявив після відвідування Чорнобильської АЕС, передає БЕЛТА.

Зокрема, Лукашенко зазначив, що Україна в даний час розробляє нову стратегію подолання наслідків катастрофи і планує створити радіаційно-екологічний біосферний заповідник у чорнобильській зоні відчуження.

"Ви можете розраховувати на нашу спільну роботу з використанням досвіду Поліського заповідника", - звернувся Лукашенко до української сторони.

Нагадаємо, раніше Лукашенко закликав якомога швидше припинити "міжусобицю" в Україні.

"Ми будемо працювати тільки в ім'я миру. У нас немає іншої мети. І це не тільки моя позиція, це позиція всього білоруського народу. Якомога швидше треба припинити міжусобні драчки, припинити з'ясування стосунків зі зброєю, з побоюванням дивитися один на одного. У нас прекрасна, золота земля, на якій завжди жили в достатку наші люди", - підкреслив він.