ua en ru

Лукашенко відвідає Україну з офіційним візитом 20-21 липня

Лукашенко відвідає Україну з офіційним візитом 20-21 липня Фото: Олександр Лукашенко (president.gov.by)

Лукашенко обговорить з Порошенком співробітництво в різних сферах

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 20-21 липня 2017 року відвідає Україну з офіційним візитом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента Білорусі.

Повідомляється, що програмою візиту заплановано переговори з президентом України Петром Порошенком, які пройдуть у форматі "віч-на-віч" та у розширеному складі.

"Глави держав обговорять розвиток політичного, торговельно-економічного та гуманітарного співробітництва між Білоруссю і Україною. Основну увагу буде приділено поточному стану та перспективам взаємодії в економіці, в тому числі в таких сферах, як торгівля, інвестиції, промислова кооперація, нафтохімічний комплекс, енергетика, сільське господарство, транспортно-логістична галузь, розвиток міжрегіонального діалогу. Планується також узгодити підходи до подальшого розвитку прикордонного співробітництва", - йдеться в повідомленні.

Крім того, однією з тем зустрічі стане врегулювання конфлікту на сході України, у чому Білорусь активно бере участь, надаючи переговорний майданчик для сторін процесу. Лукашенко і Порошенко обговорять ситуацію в регіоні в цілому, обміняються думками щодо міжнародної проблематики.

Очікується, що за підсумками їхніх переговорів сторони підпишуть низку документів, які стосуються співпраці в економіці, науково-технічній галузі, а також у сферах культури і міжнаціональних відносин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Лукашенко закликав до активізації мінського процесу Донбасу.