ua en ru

Лукашенко не поїде на саміт "Східного партнерства" у Брюссель

Лукашенко не поїде на саміт "Східного партнерства" у Брюссель Фото: Олександр Лукашенко (president.gov.by)

Делегацію Білорусі на саміті очолить глава МЗС країни Володимир Макей

Делегацію Білорусі на саміті "Східного партнерства" в Брюсселі 24 листопада 2017 року, який буде проходити на рівні глав держав, очолить міністр закордонних справ країни Володимир Макей. Про це заявив заступник начальника управління інформації МЗС Білорусі Андрій Шупляк, повідомляє "Белта".

Таким чином, президент Білорусі Олександр Лукашенко участі в саміті приймати не буде.

Шупляк заявив, що Білорусь з вдячністю сприйняла запрошення відвідати саміт на рівні глави держави.

"В дипломатичній практиці візит на вищому рівні, як правило, є кульмінацією взаємних зусиль сторін щодо розвитку співробітництва, знаменуючи собою досягнення глибоких системних результатів, важливих для основ двосторонньої взаємодії між відповідними суб'єктами міжнародних відносин", - сказав він.

Він також додав, що "Східне партнерство" ЄС більшою мірою є форматом співпраці, в якому країни-партнери домагаються визнання європейської перспективи.

"Білорусь не ставить перед собою такої мети, але виступає за збереження і розвиток "Східного партнерства" ЄС як інструменту розвитку взаємодії, що не політизується, спрямованої не проти кого-небудь, а на рішення загальних проблем і питань, що стоять перед народами і державами нашого регіону", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко відвідає саміт "Східного партнерства" в Брюсселі 24 листопада 2017 року.