ua en ru

Порошенко відвідає саміт "Східного партнерства" у Брюсселі

Порошенко відвідає саміт "Східного партнерства" у Брюсселі Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент має намір позначити нові проміжні цілі на шляху в Європу

Президент України Петро Порошенко відвідає саміт "Східного партнерства" в Брюсселі 24 листопада 2017 року. Про це сьогодні в ході заходів з нагоди Дня десантника заявив український глава, передає кореспондент РБК-Україна.

"Післязавтра я вирушаю на саміт "Східного партнерства", щоб позначити нові проміжні цілі і рубежі на європейському шляху. Але остаточну мету ми з вами, дорогі друзі, чітко знаємо - це повноправне членство в найпрестижнішому союзі світу і остаточне повернення України до європейського дому. Угода про асоціацію з Європейським Союзом, дорожня карта реформ наблизить нас до цієї перспективи", - заявив Порошенко.

Крім того, президент упевнений, що "найгірше з пережитого в останні роки вже позаду". Порошенко підкреслив, що Україна "крок за кроком" повертається на шлях економічного зростання та соціального розвитку.

"Так, ми ще не вийшли із зони турбулентності. І досі розраховуємося за два десятиліття блукання манівцями російського світу, але стратегічно ми з вами на правильному шляху - туди вивели Україну мільйони учасників Революції гідності", - резюмував президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко перейменував Високомобільні десантні війська Збройних сил України в Десантно-штурмові.