ua en ru

Лукашенко назвав "стріляниною по горобцях" публікацію "панамських документів"

Лукашенко назвав "стріляниною по горобцях" публікацію "панамських документів" Фото: Олександр Лукашенко

Лукашенко заявив, що говорити про те, що це потужна антикорупційна хвиля, не варто

Оприлюднення "панамських документів", в результаті чого в цілому ряді країн вибухнули офшорні скандали, президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав "стріляниною по горобцях". Про це Лукашенко сьогодні, відповідаючи на питання журналістів, повідомляє "Белта".

"Це тільки спроба підступитися до викриття корупційних дій цієї світової мафії, на чолі якої політики. Та й серед журналістів їх чимало, навіть тих видань, які були залучені нібито до розслідування "панамському скандалу". Говорити про те, що це потужна антикорупційна хвиля, не варто", - заявив він.


Лукашенко також висловив переконання, що якби, наприклад, у американців було бажання показати корупційну складову всього світу, то це було б зроблено.

"Тому що все це в основному у валюті, доларах. А кожен долар, в американських фінансових структур перед очима. Вони знають, куди йдуть гроші, де їх ховають...Ті, хто багатший, і ті країни, громадяни яких найбагатші, там найбільше корупції. Але їм це не треба. Вони вистрілили, можна сказати, по горобцях", - заявив він.

Нагадаємо, в результаті глобального розслідування, проведеного міжнародним консорціумом журналістів вибухнув справжній офшорний скандал. Були розкриті фінансові махінації та тіньові схеми ведення бізнесу лідерів ряду держав, найбільших підприємців та інших відомих особистостей. Після публікації президент України Петро Порошенко назвав одним з головних пріоритетів в країні розробку законів у сфері деофшоризації.