ua en ru

Лукашенко готовий поглиблювати співробітництво з ЄС у сфері безпеки

Лукашенко готовий поглиблювати співробітництво з ЄС у сфері безпеки Фото: Олександр Лукашенко

Лукашенко зазначив, що останнім часом спостерігається позитивна динаміка в розвитку відносин між ЄС і Білоруссю

Президент Білорусі Олександр Лукашенко готовий поглиблювати співпрацю з Європейським Союзом у сфері безпеки. Про це Лукашенко заявив сьогодні на нараді з питань білорусько-європейських відносин, передає БЕЛТА.

"Важливо продовжити лінію на повну нормалізацію відносин і поглиблення співпраці з ЄС в контексті наших національних інтересів. Мова йде про зміцнення державного суверенітету і незалежності, безпеки і стабільності Білорусі", - заявив Лукашенко.


Крім того, згідно з повідомленням, Лукашенко зазначив, що останнім часом спостерігається позитивна динаміка в розвитку відносин між ЄС і Білоруссю.

Разом з тим, Лукашенко підкреслив, що для Білорусі неприйнятно, щоб партнери в ЄС або США ставили її перед вибором, розвивати відносини із Заходом чи з Росією.

"Нам такий переговорний критерій не підходить. Це найгірше, що може бути поставлене перед нами...Думаю, в Європі сьогодні чудово розуміють це, і принаймні на переговорах зі мною жоден з представників США або Західної Європи не поставили таким чином питання. Нарешті всі зрозуміли, що Білорусь з тієї багатовекторною політикою, яку вона проводила в останні роки якраз і потрібна Європейському Союзу", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Білорусь і Україна обговорюють перехід на поїздки за закордонними паспортами.