ua en ru

Лукашенко припустив постачання зброї з Росії на Донбас

Лукашенко припустив постачання зброї з Росії на Донбас Президент Білорусі Олександр Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не виключає, що Росія постачає зброю бойовикам самопроголошених "народних республік" на сході України. Про це білоруський лідер заявив в інтерв'ю Bloomberg, повну версію якого оприлюднив на своєму сайті телеканал "Білорусь 1".

Лукашенко підкреслив, що точних даних про постачання Росією зброї бойовикам у нього немає. "Я не займався цими дослідженнями. Але я б не виключав цього", - сказав він.

За його словами, зброя надходить в Україну з однієї сторони конфлікту, так і з іншого.

"Воюють адже радянським зброєю. Американського зброї поки там, на щастя, немає. Такого добра як радянську зброю, яке вже "йде", морі і в Східній Європі, і в Росії, і у нас. Тому витоків і поставок туди (в Україну - ред.) такої зброї і з одного, і з іншого боку, я думаю, достатньо", - зазначив Лукашенко.

Відповідаючи на питання про можливу участь російських військ у конфлікті в Україні, білоруський лідер відповів: "Росіяни не настільки дурні, щоб посилати туди війська, щоб підставлятися. Там (у Росії - ред.) достатньо бажаючих поїхати туди (в Україну - ред.) воювати - класних військових фахівців, які пройшли певну підготовку в Афганістані, на Кавказі. Їх тисячі (воюючих в Україні, - ред.). І не тільки з Росії".

За словами Лукашенка, ці люди приїжджають на Донбас як за гроші, так і з ідейних міркувань. "Але дорікати Росії в тому, що там регулярні російські частини присутні, неправильно", - сказав білоруський лідер.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив, що криза в Україні не може бути вирішений без прямого втручання США.