ua en ru

У Луганській області виплатять перші компенсації за збитки від бойових дій

У Луганській області виплатять перші компенсації за збитки від бойових дій Фото: будинки (flickr.com)
Автор: РБК-Украина

Мешканці Луганської області отримають перші компенсації за зруйноване під час бойових дій житло. Загальна сума виплат складе 2 313 000 гривень.

Про це повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

Спеціальна комісія розглянула представлені Попаснянською міськрадою та військово-цивільною адміністрацією Лисичанська списки постраждалих. В них значилися три людини від Попасної і п'ять - від Лисичанська.

Вирішено виплатити по 300 тисяч гривень шести людям зі списку, одному - 282 200 гривень, а останньому - 231 200 гривень.

Все на отримання компенсацій було подано 78 заяв. З них схвалили вісім прохань, які були виконані відповідно до вимог урядової постанови.

"Люди повинні максимально швидко отримати кошти: співробітники Департаменту соціального захисту населення ОДА у п'ятиденний строк передають інформацію Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, після погодження Міністерства з держбюджету виділяються кошти на область, а потім на рахунки потерпілих", – заявив директор Департаменту ЖКГ Віталій Сурай.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Рєзніков заявив, що на Донбасі необхідно провести аудит власності, після чого у ОРДЛО зможуть повернути відібране майно довоєнним власникам.

Крім того, у лютому українська делегація у Тристоронній контактної групи передала список підприємств, власники яких звернулися в правоохоронні органи України щодо втрати свого майна.