ua en ru

В Луганській області порушили 14 справ у зв'язку з порушеннями на 114 окрузі

В Луганській області порушили 14 справ у зв'язку з порушеннями на 114 окрузі Фото: на 114 окрузі зареєстрували понад 100 повідомлень про порушення

Прокуратура повідомила про кримінальні справи за фактом порушень на 114 окрузі

Правоохоронні органи Луганській області порушили 14 кримінальних справ у зв'язку з порушеннями на окрузі № 114 в ході довиборів у Верховну Раду України. Про це йдеться в повідомленні прокуратуры Луганської області.

Повідомляється, що безпосередньо щодо кримінальних порушень проти виборчих прав громадян порушено 8 кримінальних справ, зокрема, за перешкоджання здійсненню виборчого права, роботі членів виборчих комісій, у тому числі за неправдиве повідомлення про смерть одного з кандидатів і побиття голови окружної виборчої комісії, а також за підкуп виборців


Крім того, порушено 6 кримінальних справ за фактами підробки документів, виготовлення підроблених грошових купюр, які поширювалися з агітаційними листівками, крадіжки передвиборчого банера тощо.

Також повідомляється, що в ході виборів на цьому окрузі поліція і прокуратура зареєстрували понад 100 заяв про порушення.

Нагадаємо, ОПОРА назвала округ № 114 у Луганській області найбільш проблемним на довиборах.