ua en ru

ОПОРА назвала округ № 114 у Луганській області найбільш проблемним на довиборах

ОПОРА назвала округ № 114 у Луганській області найбільш проблемним на довиборах Фото: виборчий округ № 114 визнано найбільш проблемним

Інформація про активність виборців не надходила вчасно і постійно переглядалася

Найбільш проблемним виборчим округом під час довиборів у Верховну Раду став округ № 114 (Луганська область). Про це на брифінгу повідомив експерт громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найбільш проблемним округом по реалізації виборчих процедур був округ № 114. Це пов'язано не тільки з діяльністю виборчих комісій", - повідомив Клюжев.


Він пояснив, що на цьому окрузі кілька разів переглядалася інформація про активність виборців, а сама інформація не надавалася вчасно.

"Ми змушені констатувати відсутність прогресу в забезпеченні стандартів порівняно з виборами 2014-2015 років", - зазначив він.

Клюжев додав, що погіршилася ситуація з адмініструванням, а також спостерігався підкуп виборців. Він зазначив, що на всіх 7 виборчих округах фіксувалися порушення.

"Активізація гуманітарної, соціальної та грошової допомоги кандидатів. Ця діяльність мала протиправний характер, яка могла вплинути на результати виборів", - сказав експерт і додав, що активність правоохоронних органів не зупинила діяльність кандидатів по підкупу виборців.

Крім того, громадянською мережею ОПОРА виявлено факти порушення таємного голосування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЦВК опрацювала більше 50% протоколів в ході перевиборів у Раду.